Robert Stenkvist besöker Botkyrka Kyrka | Sverigedemokraterna Botkyrka

Robert Stenkvist besöker Botkyrka Kyrka

St:Botvids kyrka är från 900-talet, både kyrkan och marken är av stort kulturhistoriskt värde. På markerna runt omkring kyrkan finns det förmodligen gott om fornlämningar. Här har alltså majoriteten i Botkyrka, S, MP, V (innan valet) beslutat att bvgga postmodernistiska bostäder och arbetsplatser. Länsstyrelsen har avrått projektet, men det biter inte på Socialdemokraterna.

Dessutom har Skanska (med majoritetens goda minne) lagt schaktmassor precis bredvid Kyrkan.

got mer nonchalant handlande mot vårt kulturhistoriska arv är svårt att tänka sig. Mona Sahlins ord ekar i bakhuvudet om vad hon ansåg om den svenska kulturen.

I en intervju Studio ett förklarar en Skanskachef att bostäder samt 4000 nya jobb behövs eftersom det är så många som går på bidrag i Botkyrka. Dessutom säger han att Fittja och Alby är omöjliga som etableringsplatser eftersom dessa orter har för dåligt rykte.

Studio 1 intervju 25 min från slutet